logo

Werkgerelateerde KANS-blessures – Fysiotherapie vaak vergoed door werkgever

Zo hebben glazenwassers en stukadoors relatief veel kans op een tennisarm. Kappers, kantoormedewerkers en mondhygienisten hebben naar verhouding weer meer kans op RSI.

Tegenwoordig vergoeden werkgevers vaak fysiotherapie voor werkgerelateerde blessures en klachten. Een behandeling als Ansr’s MAR-therapie voor golfarm en tennisarm is bijvoorbeeld niet meer standaard inbegrepen bij het basispakket van je zorgverzekering. Om te voorkomen dat je dan lang uit de running bent met arm-, nek- of schouderklachten is er een groot aantal werkgevers dat de behandeling van een tennisarm, muisarm of golfarm voor zijn rekening neemt.

De kosten voor de behandeling van een tennisarm vallen overigens relatief gezien best mee. Er zijn standaard drie behandelingen nodig om geheel klachtenvrij te zijn. Iedere behandeling kost €45 euro. Door thuis je spieren te trainen en met een powerball te oefenen draag je zelf bij aan een versnelde genezing van je blessure.

Het alternatief is rust houden. Het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) adviseert mensen met spierblessures aan arm, nek of schouder veel rust te houden. Zo kan het vaak wel tot een half jaar duren, voordat je spierklachten zijn verdwenen. Vergelijk dat maar eens met de snelle en effectieve behandeling van Ansr. Begrijpelijk dat veel werkgevers graag hun steentje bijdragen aan een snel herstel van hun werknemer.

En zo ben jij sneller van die vervelende blessure af, want van thuiszitten wordt uiteindelijk niemand beter.