Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

Ansr: Eén behandelafspraak kost € 55,-. Eventueel kunt u een brace bij ons aanschaffen die uw klachten verlicht tijdens activiteiten. Deze zult u komende maand kunnen dragen. De behandeling voor een tennisarm of golfarm bestaat doorgaans uit drie tot vier afspraken. De behandeling van een muisarm vergt ongeveer zes tot acht afspraken.

Worden de behandelingen vergoed door de verzekering?

Ansr: Afhankelijk van uw soort zorgverzekering krijgt u deze kosten niet, gedeeltelijk of geheel vergoed. 

In dit formulier kunt u zien welke verzekeraars onze diensten (deels) vergoeden:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/fysiotherapeut/ansr-holding-bv

Zijn er werkgevers die uw methode vergoeden?

Ansr: Ja, die zijn er. Het is immers in het belang van de werkgever dat de werknemer snel weer aan het werk kan.

Kan mijn eigen fysio jullie behandeling uitvoeren?

Nee. Ansr werkt alleen samen met de door ons geselecteerde praktijken en franchisenemers. Dit om de kwaliteit van onze behandelingen te waarborgen. Het betreft niet voor niets een specialistische manier van behandelen. Daarbij spelen kennis, inzicht en ervaring ook een grote rol. 

Hoe groot is de kans dat ik klachtenvrij word?

Het hangt ervan af wat precies uw klacht is. Niet alle pijnlijke ellebogen mogen als tennisarm worden beschouwd als er pijn is aan de buitenste knobbel.

Bij de meeste elleboogklachten zien we doorgaans een effectiviteit van 80-90% binnen 4 weken. 

Kan een tennisarm terugkomen?

De kans is heel erg klein dat een tennisarm aan dezelfde kant recidiveert. Soms komt het nog eens terug in de andere arm. Statistisch gezien is een tennisarm na een half jaar vaak vanzelf genezen in 80% van de gevallen en na een jaar is dat percentage opgelopen tot 90%. 

Wat is de oorzaak van de pijn bij een tennisarm?

Daar is de wetenschap nog niet over uit. Onze hypothese luidt als volgt:

Omdat een tennisarm in 90% van de gevallen bij mensen tussen de 40 en de 55 jaar oud voorkomt, denken wij aan veroudering c.q. achteruitgang van de kwaliteit van de pezen en spieren. Iemand kan op zijn 50e nog steeds mentaal evengoed tennissen en wellicht is de techniek nog wel beter dan ooit, maar de spieren en pezen worden altijd slechter naarmate we ouder worden. Dit kan een verklaring zijn waarom tennisarmen vaak spontaan ontstaan en bijna nooit het gevolg zijn van een acute overbelasting!

Hebben alleen tennissers last van een tennisarm?

Zeker niet. Het komt wel vaker voor bij tennissers. Maar het feit blijft dit:

'Van alle tennissers heeft 50% een tennisarm, maar van alle tennisarmen tennist maar 5%'

 

Wat is jullie beleid tijdens de corona periode?

UPDATE 22-4-2020

Het is niet verboden om als fysiotherapeut werkzaam te zijn in de corona periode. Onze praktijk is daarom geopend, maar de openingstijdens zijn minder ruim geworden vanwege de afgenomen aantallen patienten in de corona periode.

Het is mogelijk om een online gesprek via beeldbellen te doen, intake kan dus online. Behandeling kan echter niet altijd digitaal worden gedaan, dus vaak wordt toch gekozen voor behandeling op de praktijk in onderlinge overeenstemming met de patiënt. Omdat we eenvoudigweg tijdens het lichamelijke deel van de behandeling de 1,5m niet altijd kunnen handhaven, gebruiken wij tijdens de behandeling persoonlijke bescherminsmiddelen, zullen we na elke patiënt de relevante objecten in de behandelkamer desinfecteren en altijd vóór en na behandeling onze handen extra wassen. wij volgende de richtlijnen van het RIVM hierin.

Lees de uitgebreide versie van het RIVM omtrent paramedische behandelingen hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/zorg/paramedische-zorg

Twijfel je? Of wil je advies? Dan mag je uiteraard altijd bellen met een van onze medewerkers! (030-2428190)

Team Shin Splint Stop

Twijfel je? Of wil je advies? Dan mag je uiteraard altijd bellen met een van onze medewerkers! (030-2428190)